Огляд Samsung Galaxy Z Flip

Компанія Samsung стала першопрохідцем у випуску смартфонів з гнучким екраном, на що їй знадобилося майже 10 років розробок. І нехай інші виробники робили спроби представити світові смартфони з аналогічною технологією, їх продукція швидше нагадувала муляжі, ніж реальні флагмани. Слідом за Galaxy Fold, який складався з вертикалі, вийшов Samsung Galaxy Z Flip, нагадує форм-фактор колишніх телефонів-розкладачок. Як працює компактний смартфон і в чому інші особливості моделі - огляд підготував Y.ua.

огляд Samsung Galaxy Z Flip

Компактний і легкий Galaxy Z Flip

Новий складаний смартфон Самсунг - це повноформатний гаджет, що складається навпіл. Разом з гнучким дисплеєм використано покриття Ultra Thin Glass, що захищає екран від подряпин, а з зовнішнього боку корпус покритий традиційним склом. В розкладеному вигляді форм-фактор гаджета наближений до звичайних смартфонам. Він має закруглені краї, металеві рамки і шарнір, який відповідає за надійність складання.

Розміри пристрою становлять:

  • в складеному вигляді - 87,4 × 73,6 × 15,4-17,3 мм;
  • у відкритому вигляді - 167,3х73,6х6,9-7,2 мм.

При вазі в 183 г і потовщеному корпусі Samsung Galaxy Z Flip завдяки складному механізму зручно лежить в руці і відчувається компактним. Пропонується в чорному, фіолетовому і золотому кольорі.

розміри Samsung Galaxy Z Flip

Єдиний у своєму роді дисплей

Інноваційна технологія гнучкого екрану нітрохи не відобразилася на його якості. У відкритому вигляді розмір дисплея досягає 6,7 дюймів при дозволі 2636х1080 пікселів і форматом зображення 21,9: 9. В якості матриці використана Super AMOLED-панель, що відрізняється високою контрастністю і багатою палітрою кольорів. Користувач сам може вибирати, яка передача кольору йому ближче - природна або насичена.

На задній панелі гаджет оснащений ще одним 1,1-дюймовим кольоровим AMOLED-екраном, який стає лицьовим при складанні. Він призначений для відображення часу, рівня заряду і дня тижня. Також з його допомогою можна робити Селфі, не відкриваючи телефон.

екран Samsung Galaxy Z Flip

Начинка і оснащення Samsung Galaxy Z Flip

Головною рушійною силою апарату є процесор Snapdragon 855+, а за графіком відповідає Adreno 640. У продаж вийде модель в одній конфігурації - на 8 ГБ оперативної пам'яті і 256 ГБ вбудованої без можливості розширення. Серед інтерфейсів присутній підтримка всіх сучасних комунікацій:

  • Wi-Fi 6;
  • Bluetooth 5.0;
  • GPS;
  • NFC;
  • USB Type-C.

Роз'єм для гарнітури відсутня. Працює апарат на операційній системі Android 10 під оболонкою One UI 2.0, які адаптовані під особливості роботи гнучкого дисплея. Сканер відбитків пальців розташований на бічній грані.

ціна Samsung Galaxy Z Flip

Економна витрата батареї

Робочі характеристики при акумуляторі на 3 300 мАг не надто вражають, але тільки на перший погляд. Оскільки при складеному конструкції телефон рідше знаходиться у відкритому стані, а маленький екран сповіщає про основні події, телефон витрачає менше енергії, якої достатньо для роботи встановленої батареї. Також апарат підтримує швидку зарядку на 15 Вт і функцію бездротової зарядки.

купити Samsung Galaxy Z Flip

Перспективи фотозйомки

Не варто очікувати від флагмана рекордних параметрів камери, тут встановлено два базових сенсора для хорошого рівня щоденної зйомки. Зробити гідні за якістю фото можна на:

  • ширококутний об'єктив - 12 Мп, ƒ / 1.8;
  • надширококутний - на 12 Мп, ƒ / 2.2.

Головний сенсор оснащений оптичною стабілізацією і автофокусом. Для портретів передбачена фронтальна камера на 10 Мп, що дозволяє знімати Селфі в будь-якому положенні дисплея.

камери Samsung Galaxy Z Flip

Де купити Samsung Galaxy Z Flip і ціна

Складаний новачок вийшов в продаж 14 лютого і вже встиг з'явитися в каталозі інтернет-магазину «Цифра». Ще до дати виходу Galaxy Z Flip ходило багато чуток про його передбачуваної вартості. У підсумку цінник для українського ринку на інноваційну модель склав від 40 899 грн.

Південнокорейський бренд є піонером у розробці «гнучких» технологій і задає тренди для майбутнього мобільної індустрії. Чим виявиться таке рішення - проривом або поверненням в епоху ностальгічних розкладачок, покаже тільки час і досвід використання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Realme анонсував в Україні 4 бюджетних смартфона