Лука Пачолі: Трактат про рахунки та записи

На жаль, на нашому сайті розрахуватися за книжки картою «єПідтримка» тимчасово неможливо.

Облік існує давно, він виник у процесі розвитку людського суспільства, у процесі матеріального виробництва на певній стадії розвитку людства та громадської діяльності. Перші письмові дані про господарський облік відносяться до ХІV століття.
Перша книга з бухгалтерського обліку була надрукована у 1494 році у Венеції «Трактат про рахунки та записи», автор Лука Пачолі, італієць, математик, монах.
У книзі описується порядок ведення бухгалтерських книг та рахунків венеціанськими купцями, спосіб обліку в книгах існуючого майна та здійснюваних торговельних операцій. Запропонований Л. Пачолі метод обліку торгових операцій на бухгалтерських рахунках одержав назву методу подвійного запису і вже понад п’ять століть широко використовується в обліку.
Книга представляє інтерес для широкого кола наукової спільноти, викладачів бухгалтерського обліку, студентів вищих та середніх навчальних закладів.
Виробник | Алерта |
Обкладинка | Тверда |
Автор | Лука Пачолі |
Кількість сторінок | 180 |
ISBN | 978-617-566-666-1 |
Жанр | Бухгалтерія і аудит |
Основні характеристики | |
Виробник | Алерта |
Жанр | Бухгалтерія і аудит |
Мова видання | Український |
Мова оригіналу | Італійський |
Рік видання | 2021 |
Вікове обмеження | 16+ |
Обкладинка | Тверда |
Тип паперу | Офсетний |
ілюстрації | Відсутні |
Автор | Лука Пачолі |
Перекладач | М. М. Ткаченка |
Формат | 60 x 84/16 |
Розмір | 148 x 210 мм |
Кількість сторінок | 180 |
ISBN | 978-617-566-666-1 |
Виробник залишає за собою право вносити зміни в комплектацію, технічне і програмне забезпечення товару без попереднього повідомлення. Магазин не несе відповідальність за зміни, внесені виробником.
Ціна на товар до моменту фактичної передачі товару покупцеві може бути змінена продавцем в односторонньому порядку в залежності від показників, які обумовлюють ціну товару (в т.ч. собівартість товару, витрати продавця, зміна курсу валют по відношенню до гривні і т. д.).
