Як вибрати пилосос циклонного типу?

Під час прибирання складно обійтися без пилососа, адже пил невидимим шаром осідає на поверхнях, роблячи ручне прибирання довгої і монотонної. На зміну Мешковим приладів з великим переліком недоліків приходять потужні сучасні пилососи циклонного типу, вибрати які і розібратися в нюансах допоможе інтернет-магазин «Цифра».

як вибрати пилосос циклонного типу?

Зміст:

Призначення пилососів циклонного типу?

Переваги циклонних пилососів

Недоліки циклонних пилососів

Головні параметри вибору пилососа циклонного типу

Призначення пилососа циклонного типу і як його вибрати?

Прилади з даним типом фільтрації є найпопулярнішими. Нехитра за принципом роботи конструкція з'явилася у Великобританії в кінці минулого століття, продовжуючи модернізуватися. На відміну від мішкових приладів, з конденсацією пилу в тканинних або паперових ємностях, в пилососах, які працюють за системою «циклон», все сміття осідає на стінках контейнера, зменшуючи контакт людини з пилом.

Існує кілька типів пилозбірників:

  • однокамерні - збирають усі відходи;

  • секційні - з різними секціями для дрібного пилу, крупного сміття, волосся;

  • DryBox - фірмова система фракційного поділу пилу в пилососах Томас.

Камери другого і третього типу коштують дорожче, але вважаються гігієнічний завдяки зручній очищення.

Назва система знайшла завдяки технології, що генерує повітряний вихор, який залишає дрібні і великі частки відходів в камері. Потужний двигун створює потік повітря, що обертає зібране сміття по спіралі в зоні фільтраційної системи. Бруд потрапляє в проміжний резервуар, а далі до фінального контейнер. Користувачеві залишається в кінці прибирання піднести ємність над сміттєвим баком і висипати вміст.

Багато покупців не знають, як вибрати пилосос циклонного типу правильно, тому вважають за краще перевірених брендів. Доброю репутацією мають німецькі пилососи Керхер, готові подарувати задоволення від результативної прибирання. Їх асортимент представлений широким вибором моделей циклонічної технології для домашнього використання, ліквідації будівельних відходів.

image alt

Переваги циклонних пилососів

У мішкових приладах сила всмоктування залежить від наповненості фільтра, а в сучасних варіантах вільна циркуляція повітря не заважає повітрю проходити з колишньою потужністю. В результаті мотор пристрою з системою «циклон» працює в постійному дбайливому режимі, сприятливо позначається на довговічності експлуатації.

Рішення вибрати пилосос циклонного типу підкріплюється списком його достоїнств:

  • Простий догляд. Контейнер не потрібно прати і сушити після кожного прибирання. Ємність досить спустошувати по наповнюваності, періодично промиваючи водою.

  • Компактні розміри. На відміну від пилососів з аквафільтром, циклонні пристрої портативні і вимагають мінімум місця для зберігання.

  • Доступна ціна. Вартість на прилади даного типу починається від 2000 грн, що дозволяє підібрати техніку в прийнятному бюджеті.

  • Економічність. Відсутність необхідності в придбанні додаткових аксесуарів, що звільняє від зайвих витрат.

  • Низький рівень шуму. Апарати, що використовують циклони систему, мають специфічну конструкцію, що дозволяє домогтися тихої роботи.

переваги циклонних пилососів

Недоліки циклонних пилососів

Будь-яка технологія має мінуси, які потрібно враховувати перед тим, як вибрати пристрій для будинку. В першу чергу до них відносять недолік функціональності - практично всі моделі призначені для сухого прибирання, звужуючи спектр можливостей. Якщо ви підбираєте пристрій, що виконують прямі обов'язки, то прилади з даним методом фільтрації стануть відповідним рішенням.

Серед недоліків важливо відзначити:

  • Контактування з пилом. При спустошенні контейнера контакт з відходами хоч і мінімальний, але є, що може стати складністю для людей, які страждають алергією.

  • Мазкий мішок. Сміття і пил, збираючись в камері, залишають на стінках подряпини.

  • Відсутність регулювання потужності. Зниження сили всмоктування призводить до руйнування циклічного процесу, тому в моделях часто функція настройки потужності недоступна.

  • Чи не зволожують повітря. Прилади з аквафільтром можуть похвалитися очищенням і зволоженням середовища, а в «ціклонніках» цієї можливості немає.

недоліки циклонних пилососів

Головні параметри вибору пилососа циклонного типу

Для проведення якісного прибирання з максимальним результатом, необхідно підібрати модель відповідно до цілей і особливостей житла. Перед тим як вибрати пилосос, слід врахувати його технічні характеристики:

  • Потужність. Головний параметр у виборі будь-якої побутової техніки, що працює за принципом «більше - краще». Оптимальною потужністю для домашнього вжитку є 300-350 Вт, показники вище можуть пошкодити килимове покриття.

  • Потужність споживання. Параметр має чотиризначні числа і вказує на пропускну здатність пристрою. Варіюється в діапазоні 1500-3000 Вт.

  • Тип підключення. Крім класичних дротових апаратів, на ринку представлені ручні бездротові прилади. Особливою популярністю користуються розумні пилососи Дайсон з цифровим керуванням, що заряджаються від акумулятора.

  • Обсяг контейнера. Критерій не впливає на продуктивність, але визначає частоту очищення фільтра.

  • Фільтрація вихідного повітря. Наявність НЕРА-фільтра очищає повітря від найдрібніших частинок пилу.

  • Зручність експлуатації. Від правильно розташованих елементів управління залежить комфортність використання. Добре, коли кнопки регулювання розташовані на ручці.

  • Бренд. Вибираючи пристрій, користувачі часто довіряють перевіреним маркам без вивчення характеристик. Наприклад, популярними моделями, комбінує можливості сухого та вологого прибирання, є миючі пилососи Zelmer.

  • Рівень шуму. Найбільш комфортний показник - до 65 дБ, середньої гучності - 66-73 дБ, дискомфортний рівень - 74-80 дБ.

циклонний пилосос купити

Щоб придбаний прилад приносив задоволення від використання, вивчіть практичні рекомендації про те, як вибрати пилосос циклонного типу. Чи буде заважати сусідам шум, поміститися чи прилад в передбачуваному місці і які перед ним стоять завдання? Відповівши на питання, сміливо переходьте до наступного кроку і клікайте на кнопку «купити».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кращий домашній пилосос 2019 року