Айфон 11: дата виходу

Важко знайти смартфон, який викликає такий же інтерес, як і iPhone. Майбутня презентація компанії Епл очікується 10 вересня 2019 року, де представлять три нових смартфона: Айфон 11, Айфон 11 Про, Айфон 11 Про Макс. Новинки отримають поліпшену начинку, оновлений дизайн, потрійну камеру і покращений акумулятор. Інформації про майбутню новинку багато - розповімо найцікавіше.

iPhone 11

Чи буде версія Pro?

12 серпня 2019 року відомий інсайдер CoinX (псевдонім в Twitter) поділився інформацією про те, що в одній з моделей нових айфонів в назві буде приставка Pro. Інсайдер не став вдаватися в подробиці, однак можна припустити, що можливі назви будуть наступними:

  • iPhone 11 - наступник iPhone XR;

  • iPhone 11 Pro - наступник iPhone XS;

  • iPhone 11 Pro Max - наступник iPhone XS Max.

Як точно будуть називатися новинки, дізнаємося на презентації.

iPhone 11: дата виходу

Менше «чубчика», більше кольорів

Дизайн новинок залишиться без серйозних змін, смартфони збережуть звичні розміри і розташування елементів управління. Зменшиться «чубчик», де розташована система фронтальних камер True Depth і змінять перемикач беззвучний режим - зробивши його вертикальним і круглим. Така ж конструкція раніше використовувалася в iPad.

Найбільший апгрейд очікується на задній панелі - там розмістять основну камеру з трьома об'єктивами на квадратної платформі. Подібний дизайн неоднозначно сприйняли фанати Apple, залишається лише дочекатися дати виходу Айфон 11, щоб дізнатися чи правда це.

Забарвлення корпусу iPhone 11 Pro і iPhone 11 Pro Max залишаться незмінними:

  • Space Gray,

  • Silver,

  • Gold.

Нові забарвлення очікуються в iPhone 11 - кораловий і синій колір замінять на лавандовий і зелений, інші варіанти корпусу вже знайомі з актуальної версії iPhone XR.

забарвлення iPhone 11

Айфон без вирізу: міф чи реальність?

Деякі експерти впевнені, що в 2019 році нам представлять Айфон без «чубчика». Новий патент Apple свідчить про те, що компанія дійсно може вбудувати Face ID і селф-камеру в екран.

Датчики зможуть захоплювати світ завдяки крихітним отворам в підкладці матриці, непомітним для очей користувача. Справа в тому, що наднова матриця вміє ставати прозорою в певних місцях, і датчики True Depth зможуть вважати в цей момент необхідні дані. Поки що не йдеться про серйозний прорив - технологія існує лише на папері. До того ж нові Айфони найімовірніше отримають такий же виріз, як і раніше, але поки інтрига зберігається до дати виходу Айфон 11.

Вихід Айфон 11 з частотою оновлення екрану 120 Гц

Діагоналі екранів нових айфонів залишаться колишніми, Айфон 11 Про отримає дисплей 5,8 '', iPhone 11 Pro Max (Айфон 11 Про Макс) - 6,5 '', Айфон 11 - 6,1 ''. Старші версії отримають дозвіл - 2688 x 1242 точок, молодша - HD +.

В iPhone 11 і версії Pro збільшиться частота оновлення екрану до 120 Гц, за рахунок чого ігровий процес стане більш динамічним і плавним. Частота 120 Гц буде тільки в іграх, в звичайному режимі складе 90 Гц.

Підтримка стилуса Apple Pencil в Айфон 11

Майбутня новинка буде підтримувати роботу стилуса Apple Pencil другого покоління, про це повідомляють аналітики Citi Research. Apple Pencil 2 вийшов в жовтні 2018 року, з ним можна:

  • відкривати посилання та додатки;

  • виконувати навігацію;

  • малювати на звичайному аркуші паперу, використовуючи доповнену реальність.

Зараз роботу зі стилусом підтримує iPad Pro.

стилус в Айфон 11

Новий чіп Apple A13 Bionic і акумулятор 4 000 мАг

Айфони працюватимуть на новому чіпі Apple A13 Bionic, він стане на 40-60% продуктивніше A12 Bionic, використовуваного в останніх версіях. Збільшиться продуктивність і енергоефективність пристрою, працювати в багатофункціональному режимі буде ще простіше. Об'єм оперативної пам'яті поки невідомий.

Всі новинки оснастять акумуляторами підвищеної ємності. Очікується, що iPhone XI отримає батарею ємністю 3 110 мАг, що разом з невисоким дозволом екрану і енергоефективним процесором Apple A13 призведе до рекордних показників автономності. Старшу версію оснастять акумулятором об'ємом 4 000 мАг.

Очікується збільшення швидкості бездротової зарядки - 15 Вт (раніше - 7,5 Вт). Айфони отримають реверсивну (зворотний) зарядку, вони зможуть заряджати інші пристрої.

iPhone 11 - камери

Головна трансформація торкнеться камер. Дотримуючись трендам 2019 року, наступник iPhone XR отримає камеру з двома об'єктивами 12 + 12 Мп, а старші версії отримають потрійну камеру з роздільною здатністю 14 + 14 + 10 Мп. Третій модуль зможе захоплювати більше світла, і робити більш якісні кадри при поганому освітленні. Також очікується:

  • поліпшення якості фото;

  • поява повноцінної 3D-зйомки;

  • збільшення зуму.

Фронтальна камера отримає дозвіл 12 Мп.

камери iPhone 11

Чи буде підтримка технології 5G?

Постійні конфлікти Apple і Qualcomm стали причиною того, що «купертіновци» банально не встигнуть випустити iPhone з технологією 5G. Аналітики впевнені, що очікувати вихід першого айфона з підтримкою 5G варто в 2020 році.

Айфон 11 - дата виходу і ціна

Офіційна дата виходу Айфон 11 призначена на 10 вересня. Старт продажів запланований на 20 вересня, про це проговорився президент японської корпорації SoftBank. Разом з оновленою начинкою і просунутими камерами нові Айфони отримають і новий цінник - коштувати вони будуть дорожче останніх моделей iPhone на 100-150 доларів.

Очікування Apple від продажів

Раніше кожна нова модель айфона била рекорди продажів попередніх років, але ці часи минули. Після підняття цін на смартфони покупці стали рідше вибирати нові моделі, віддаючи перевагу минулим поколінням, оскільки так дешевше.

Експерти з Bloomberg стверджують, що в цьому році Епл випустить 75 млн iPhone 11 Pro, 11 Max Pro. Зразкове така ж кількість компанія випустила і в минулому році, але враховуючи, що продажі були далеко від рекордних, незрозуміло на що розраховує Епл. Ймовірно, купертіновци не стали зменшувати виробництво через більш-менш стабільного попиту на смартфони і впевнені, що iPhone 11 розкуплять з такими ж темпами. А поки залишається чекати офіційну дату виходу Айфон 11, щоб дізнатися, яким стане найбільш очікуваний смартфон 2019 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що відомо про новий iPhone 11?