Як підключити Airpods до Android

Деякі користувачі вважають, що AirPods та AirPods 2 можна використовувати лише з технікою Apple. Насправді навушники Apple працюють навіть з Android-пристроями, головна умова – наявність Bluetooth-модуля.

Напевно, багатьох власників смартфонів Xiaomi, Huawei, Samsung та інших пристроїв цікавить, як підключити AirPods до Android. Запевняємо – це не складно. У цій статті розповідаємо, як це зробити.

Як підключити AirPods до Android

За що всі люблять AirPods

AirPods – це стильні навушники від топового виробника техніки Apple, що пропонують відмінне звучання та комфортну посадку. Навушники не тільки гарні, але ще й «розумні» – оптичні датчики та акселерометр руху визначають, коли навушники знаходяться у вухах, а коли ні, та вимикають музику, щоб не витрачати заряд.

Навушники AirPods видають настільки якісний звук, що слухати музику з ними хочуть не тільки власники iPhone X (Айфон 10), iPhone XS, iPad та іншої техніки Apple, але й ті, хто має смартфон на ОС Android, тому їм важливо знати, як підключити Аірподс до Андроїд. Чи можливе таке підключення – дізнаємося далі.

Гарнітура працює до 5 годин на одному заряді, а AirPods 2 покоління працюють до 8 годин в автономному режимі завдяки новому чіпу Н1, який споживає менше енергії. Використання чохла-зарядки продовжує роботу до 24 годин. З появою другої серії навушників з'явився кейс із підтримкою бездротової зарядки. Його можна придбати і для навушників першого покоління. До речі, система автоматично визначає, коли користувач поставив заряджатися один навушник першого покоління, а другий – новий, та повідомляє про помилку.

AirPods (2019) – 2-е покоління з новим чіпом Н1 швидше синхронізується з пристроєм і перемикається між різними джерелами прослуховування музики. AirPods (АірПодс) – одні з найкращих Bluetooth-навушників сьогодні, сучасні аналоги не здатні запропонувати щось подібне.

Далі розповідаємо, як підключити навушники Аірподс до Андроїда.

Як підключити AirPods до Android: 5 простих кроків

Налаштування AirPods на Android не триватиме багато часу. Спеціально для наших читачів ми підготували просту та зрозумілу інструкцію, як підключити навушники AirPods до Android. У цьому немає нічого складного — впорається будь-хто!

КРОК 1. Перевірте, щоб кейс та гарнітура були заряджені. Помістіть AirPods усередину футляра.

КРОК 2. Зайдіть в «Налаштування» на Андроїд-гаджеті та натисніть Bluetooth.

КРОК 3. Відкрийте кейс із гарнітурою та затисніть кнопку, розташовану на задній стороні. Утримуйте її, доки LED-індикатор між навушниками не засвітиться білим.

Підключення AirPods до Android

КРОК 4. Перевірте, чи з'явилася гарнітура Apple у списку пристроїв Bluetooth, доступних для підключення. Якщо AirPods з'явились, натисніть кнопку «Спряження».

КРОК 5. Все готово, можете закривати налаштування та включати музику.

Синхронізація AirPods та Android

Так само можна підключити оригінальні навушники Аірподс, AirPods 2, AirPods Pro, AirPods 3, AirPods до Андроїда та Windows. Головне, щоб гаджет підтримував роботу з бездротовим інтерфейсом Bluetooth.

Зверніть увагу! З Android-пристроїв не можна керувати AirPods за допомогою Siri, оскільки її там немає.

Перевірка заряду AirPods на Андроїд

Як підключити навушники Аірподс до Андроїда, ми розібралися, тепер перейдемо до інших важливих моментів у роботі. Перевірити заряд, що залишився, на Андроїд-пристрої можна через додаток Air Battery. Користувачеві потрібно відкрити кришку зарядного чохла і в програмі висвітляться дані про заряд. Можна скачати просунуту версію програми, тоді користувач зможе отримувати відомості про заряд, не запускаючи саму програму.

Перевірка заряду AirPods на Андроїд

Що робити, якщо виникли проблеми в роботі AirPods з Android?

Коли виникли проблеми в роботі AirPods з Android, можна:

  1. Скинути налаштування, натиснувши кнопку ззаду на кейсі.
  2. Якщо перший пункт не допомагає, перезавантажте свій Android-гаджет.
  3. Перевірити з'єднання з Bluetooth.
  4. Перевірити рівень заряду AirPods та фірмового кейсу.

Одна з цих дій обов'язково допоможе усунути несправності.

Чи всі функції AirPods працюють з Android?

Деякі функції AirPods недоступні власникам Android-гаджетів. Наприклад, у вас не буде можливості скористатися голосовим помічником Siri, оскільки він розроблений спеціально для iOS, відповідно, в Андроїд його немає. Не працюватиме автоматична пауза, але, незважаючи на це, AirPods будуть якісно виконувати всі інші функції, у тому числі головну — відтворення музики.

AirPods

Підсумок

Тепер ви вмієте самі та можете розповісти друзям, як підключити та як налаштувати AirPods на Android та пристроях з іншими ОС та підтримкою Bluetooth. Законектити AirPods з Android просто, і ви в цьому переконалися самі. А ми бажаємо легкого налаштування та приємного прослуховування музики!