ТОП бюджетних ноутбуків

Навіть при обмеженому бюджеті в 2020 році можна купити модель з непоганою начинкою, головне розібратися з характеристиками. У цій статті ми представимо ТОП бюджетних ноутбуків і розповімо, як вибрати дешевий, але хороший варіант.

image alt

ТОП бюджетних ноутбуків 2020

1.HP 15-ra003ur (8UP10EA) UA

Ціна: 5 999 грн

HP 15-ra003ur (8UP10EA) UA - 15.6-дюймовий ноутбук HP працює на процесорі Intel Celeron N3060, має 4 Гб оперативної пам'яті і SSD-диск об'ємом 128 Гб. Саме SSD-накопичувач гарантує швидкодію системи, він більш стійкий до ударів і перепадів температур в порівнянні з HDD, тому якщо плануєте працювати не тільки вдома, то краще взяти модель з SSD.

Правда, враховуйте, що пам'яті тут, як в смартфонах - 128 Гб, це замало. Підійде тільки для роботи. Зберігати тонни фотографій або фільми на ньому - не найкраща ідея.

Дисплей тут матовий, за рахунок чого комфортно працювати на сонці: відблиски не заважатимуть комфортному перегляду. Ноутбук має повнорозмірну клавіатуру з цифровим блоком клавіш, веб-камеру 0,3 Мп і мікрофон.

Плюси:

  • дисплей 15,6 '';
  • є веб-камера і мікрофон для відеозв'язку;
  • повнорозмірна клавіатура;
  • SSD-накопичувач;
  • дуже дешевий.

Мінуси:

  • не найкращий процесор;
  • маленький обсяг SSD.

HP 15-ra003ur (8UP10EA) UA

2.Lenovo IdeaPad V145-15AST (81MT000QIX)

Ціна 7 039 грн

Lenovo IdeaPad V145-15AST (81MT000QIX) входить в ТОП бюджетних ноутбуків. Базується на процесорі AMD, в комплекті 4 Гб оперативки і відеоадаптер Radeon R4 Graphics. Головні козирі моделі - безпека і надійність, завдяки чому її вибирають для роботи в ІТ-компанії і спецвідділи, де важлива збереження інформації.

За рахунок надійного шифрування даних і паролів ніхто не дізнається секрети вашої компанії. Крім цього, зазначимо FullHD-екран 15,6 '', покриття антивідблиску, веб-камеру, динаміки з підтримкою об'ємного звучання Dolby Audio і 500 Гб вбудованої пам'яті.

Плюси:

  • захищеність;
  • дозвіл 1920х1080 пікселів;
  • об'ємний звук;
  • 500-гігабайтний накопичувач.

Мінуси:

  • чіп від AMD.

Lenovo IdeaPad V145-15AST (81MT000QIX)

3.Acer Aspire 3 A317-32 (NX.HF2EU.016) UA

Ціна: 8 599 грн

Ця модель сподобається тим, кому потрібен бюджетний ноутбук. Aspire 3 отримав дисплей 17,3 '' і технологію фільтрації синього, за рахунок чого зменшується навантаження на очі при тривалій роботі з пристроєм. У моделі використовується матриця TN + film і дозвіл HD + (1600x900). Звичайно, для такого великого екрану краще FullHD, але коли потрібен бюджетний ноутбук, то і HD + непогано.

Працює Acer Aspire 3 A317-32 (NX.HF2EU.016) UA під керуванням Intel Celeron N4000, на борту 4 Гб оперативної пам'яті. Плюс тут є SSD-диск на 128 Гб і відеоадаптер Intel UHD Graphics 600.

Плюси:

  • великий розмір екрану;
  • SSD-диск;
  • фільтрація синього світіння.

Мінуси:

  • невисокий дозвіл екрана;
  • слабенький процесор;
  • велику вагу - 2,7 кг.

Acer Aspire 3 A317-32 (NX.HF2EU.016) UA

4.Lenovo V15 (81YD0019RA) UA - з процесором Intel 8 покоління

Ціна: 9 473 грн

Класичний ноутбук зі збалансованою начинкою. За продуктивність гаджета відповідає чіп Intel Core i3-8130U, що працює на частоті 2.2-3.4 ГГц, 4 Гб ОЗУ і SSD на 128 Гб. В цілому така начинка дозволяє комфортно працювати вдома, в офісі, вчитися студентам або школярам.

Для виконання базових завдань, на зразок роботи з документами і перегляду серіалу, такий начинки більш ніж достатньо. Lenovo V15 (81YD0019RA) UA має екраном 15 '', зручною клавіатурою з цифровим блоком, портами USB і HDMI, веб-камерою і мікрофоном. Дисплей має антиблікове покриття, завдяки чому відблиски від сонця або іншого джерела світла не заважають комфортній роботі.

Плюси:

  • класний процесор;
  • зручний екран 15 '';
  • вага - 1,9 кг;
  • велика кількість роз'ємів.

Мінуси:

З такою начинкою і ціною їх просто немає, хіба що маленький обсяг SSD.

Lenovo V15 (81YD0019RA) UA

5.ASUS Laptop X543UA (X543UA-DM2582) UA

Ціна: 10 499 грн

ASUS Laptop X543UA (X543UA-DM2582) UA може похвалитися компактним корпусом і невеликою вагою - всього 1,9 кг. Такий гаджет завжди можна брати з собою, щоб попрацювати на ходу. Ця модель може похвалитися ідеальним звучанням завдяки стереодинамикам і можливості спеціальної настройки звуку під заняття: перегляд фільму, запис мови, прослуховування музики, гра.

Розробники передбачили корисний режим EyeCare, який прибирає синє світіння. А опція Tru2Life Video подбає про те, щоб динамічні відео не втрачали своєї різкості і контрасту. Настроюється вручну кольору доступна в режимі Manual.

Плюси:

  • легкий;
  • хороший процесор Intel і цілих 8 Гб оперативної пам'яті,
  • відмінний 15,6-дюймовий FullHD-екран;
  • HDD-диск об'ємом 1 Тб.

Мінуси:

  • не найдешевша модель;
  • немає дискретної відеокарти;
  • поставляється без операційки.

ASUS Laptop X543UA (X543UA-DM2582) UA

6.ASUS Chromebook Flip C433 (C433TA-BM3T8)

Ціна: 11 145 грн

Замикає ТОП бюджетних ноутбуків модель-трансформер. Стильний дизайн 14-дюймового пристрою звертає на себе увагу. ASUS Chromebook Flip C433 (C433TA-BM3T8) оснащений чотиристороннім дисплеєм NanoEdge з ультратонкими рамками і унікальною петлею ErgoLift, яка розгортає його на 360 градусів, дозволяючи працювати в режимі планшета. Базується ноутбук на чіпі Core M3-8100Y, що працює на частоті від 1.1 до 3.4 ГГц. Також є 4 Гб ОЗУ і відеокарта Intel UHD Graphics 615.

Плюси:

  • 360-градусний поворотний механізм;
  • компактність і невелику вагу;
  • магазин додатків Google Play.

Мінуси:

  • eMMC-накопичувач всього на 64 Гб.

ASUS Chromebook Flip C433 (C433TA-BM3T8)

Це був наш ТОП бюджетних ноутбуків. Далі ми розповімо за якими критеріями вибирати недорогі ноутбуки.

Основні критерії вибору недорогих ноутбуків

Щоб вибрати хороший лептоп, який прослужить довго, слід детально ознайомитися з основними характеристиками пристрою.

Екран: діагональ, дозвіл і тип матриці

Якість зображення і комфорт роботи з пристроєм залежать від дозволу, типу матриці, кута огляду, яскравості, покриття та інших характеристик екрану.

Розмір діагоналі залежить від цілей використання. Для роботи на ходу краще брати моделі на 11-14 ''. Для стаціонарного використання в домашніх умовах або на роботу підійдуть ноутбуки з екранами 15-17 ''. А якщо знайти легку модель з великим екраном, то можна іноді брати з собою.

Більшість пристроїв, які потрапили в ТОП бюджетних ноутбуків, мають дисплей, виконаний за технологією IPS, це якісна матриця з природною передачею кольору, широкими кутами огляду. Менш якісні матриці - TFT, TN + film. Кращим вибором стане модель з AMOLED-матрицею, але вони коштують дорожче, тому радимо вибирати IPS-екрани.

Сьогодні можна купити недорогий ноутбук з дозволом HD або FullHD (1920х1080 пікселів). Перший варіант підійде для діагоналі ноутбука 11-14 '', але якщо вибираєте 15-дюймовий ноутбук і більше, краще віддати перевагу вирішенню FullHD, з ним картинка буде якісніше, чіткіше, деталізація краще.

image alt

Продуктивність: процесор, оперативна пам'ять

Варто розуміти, що бюджетні ноутбуки не будуть володіти крутими характеристиками, процесорами останнього покоління, дискретною графікою, 32 Гб оперативної пам'яті або ємним SSD-диском, але знайти недорогий варіант можна.

Від процесора залежить швидкодію пристрою, і щоб не мучитися через постійні зависання системи, потрібно вибрати хороший чіпсет. Існує два основних виробника процесорів:

  • Intel,
  • AMD.

Чіпи Intel, як правило, енергоефективніше і продуктивніше AMD. Найкраще вибрати ноутбук з процесором Intel або AMD Ryzen (дана лінійка представлена продуктивними моделями). Якщо плануєте грати в ігри, вибирайте AMD Ryzen або Intel i3-i5 восьмого і дев'ятого поколінь. Якщо гри не цікаві, беріть ноутбуки з Intel i3-i7 5-7 поколінь. Найслабші чіпи Intel представлені серіями Celeron і Pentium, більшість моделей з топа бюджетних ноутбуків працюють на них.

Оперативна пам'ять

Оптимальний обсяг ОЗУ становить 6-16 Гб, при цьому варто розуміти, що операційна система Windows 8 або 10 займає близько 1-2 Гб місця, а регулярні оновлення віднімуть ще більше. Для комфортного веб-серфінгу і роботи з документами буде досить 4-8 Гб, для більш складних завдань - від 8 Гб і більше. В топі бюджетних ноутбуків ми зібрали моделі з оперативкою до 8 Гб, оскільки моделі на 16 Гб коштують дорожче 10 тисяч.

image alt

Відеокарта

Бюджетні ноутбуки не оснащують ігровими відеокартами, тому якщо шукайте ігровий ноутбук, доведеться віддати більше 20 000 гривень. У недорогих пристроях можливості графіки обмежуються інтегрованою відеокартою Intel, з нею не можна грати в сучасні ігри. Якщо потрібен хороший відеоадаптер - завжди вибирай Nvidia, з ним будь-яка гра буде захоплюючою і захоплюючою.

HDD або SSD накопичувач?

Якщо не плануєте зберігати багато інформації, краще вибрати пристрій з SSD-накопичувачем на 128 Гб, оскільки вони набагато швидше і надійніше HDD-дисків. З SSD диском буде швидше завантажуватися система, відбуватися обмін даними.

Якщо є необхідність зберігати багато інформації, краще вибрати варіант з HDD-накопичувачем, в топі бюджетних ноутбуків є недорогі моделі ємністю до 1 Тб. Купувати ноутбук з накопичувачем eMMC в 2020 році - погана ідея. Він набагато повільніше, не можна замінити, якщо вийде з ладу.

image alt

Вибирайте свій бюджетний ноутбук на y.ua і замовляйте з доставкою в будь-яке місто України. Зручні фільтри на сайті допоможуть швидше підібрати підходящу модель.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Redmi представила два нових ноутбука з чіпами Intel 10-го покоління