Samsung Galaxy S22: огляд, характеристики, дата виходу, ціна в Україні

Три камери з регульованою діафрагмою, швидка зарядка і незвичайні кольори - про Galaxy S22 відомо поки небагато, але нам є що вам розповісти. Яким буде Samsung Galaxy S22 читайте у цьому огляді.

image alt

Зміст:

Скільки моделей буде в лінійці?

Камери

Швидка зарядка

Інші характеристики

Дата виходу і ціна

Скільки моделей буде в лінійці?

Ймовірно, лінійка буде складатися з трьох моделей. Нові смартфони Samsung фігурують під кодовим ім'ям Rainbow RGB. Символ R/Red вказує на базову модель в лінійці Гелаксі С22, G/Green - на Гелаксі С22 Плюс, а B/Blue - на топову версію Галаксі С22 Ультра.

Камери

Samsung Galaxy S9 став першим смартфоном компанії, в якому була реалізована змінна діафрагма, але ця можливість була тільки у ширококутної камери. У Galaxy S22 змінювати діафрагму зможуть всі три об'єктива. Про це стало відомо після того, як компанія подала заявку на патент, в якому йдеться про систему камер з рухомими датчиками зображення. Датчики зможуть переміщатися між об'єктивами з різною діафрагмою.

У патенті йдеться про механізм з трьома камерами з ширококутним, надширококутним і телескопічним об'єктивами, і кожен з них зможе міняти положення. Камера в центрі зможе змінювати положення вгору, вниз, а інші датчики будуть переміщатися тільки в горизонтальній площині. Фактично в смартфоні має бути шість об'єктивів для трьох датчиків зображення.

З впровадженням інноваційної технології всі три камери отримають змінну діафрагму, яка буде змінюватися в залежності від умов освітлення. Що це дасть користувачеві на практиці? Можна буде змінювати діафрагму в залежності від сценаріїв зйомки і освітлення: просто перейдіть на об'єктив з більш широкою діафрагмою якщо темно.

Також стало відомо, що Samsung розпочала співпрацю з виробником камер і об'єктивів Olympus, щоб поліпшити якість камер смартфонів.

Роздільна здатність фронтальної камери не повідомляється, але варто очікувати приблизно такі ж показники, як і в Galaxy S21 - 10 Мп або більше.

Гелаксі С22 буде підтримувати відеозйомку у форматі 8К, аудіозум, портретну зйомку та інші режими, які були у попередника.

image alt

Швидка зарядка

Відомо, що смартфон Samsung Galaxy S22 буде сумісний з швидким зарядним пристроєм потужністю 65 Вт. Для порівняння: у нинішнього Galaxy S21 потужність зарядного - 25 Вт. Якщо вірити чуткам, то виробник на даний момент займається тестуванням 65-ватного зарядного пристрою для нової лінійки S.

Єдине, що залишається під питанням - чи буде зарядний блок продаватися разом зі смартфоном в коробці, або його доведеться купувати окремо. Якщо зарядного в комплекті поставки не буде, і його потрібно буде докуповувати, то ціна ймовірно складе близько 50 євро.

Новинка буде підтримувати бездротову і реверсивну зарядку, як і інші флагманські смартфони Samsung.

Інші характеристики Samsung Galaxy S22

Смартфони отримають екрани з матрицею Dynamic Amoled, як в Galaxy S21. Дана технологія порадує соковитою і детально промальованою картинкою. Можна розраховувати на частоту оновлення 120 Гц, яскравість від 1200 кд/м.кв та підтримку широкого колірного простору P3.

Потужність, швидкість роботи, автономність будуть на високому рівні завдяки якісній начинці смартфона:

  • В смартфон встановлять топовий процесор Exynos і Snapdragon (в американську версію).
  • Яскравий дизайн в нових незвичних кольорах.
  • Обсяг оперативної пам'яті складе від 12 Гб.
  • Вбудованої пам'яті буде до 1 Тб, плюс можна буде встановити карту пам'яті microSD.
  • Безумовно Гелаксі С22 буде підтримувати 5G, отримає модуль NFC і технологію e-sim.
  • В якості апаратної платформи використають операційну систему Android з інтерфейсом One UI 3.1.
  • Геймерів порадує наявність режиму Game Booster, з яким ви зможете максимально зосередитися на грі, ніякі дзвінки або повідомлення не завадять пройти рівень.

image alt

Дата виходу і ціна Samsung Galaxy S22

Вихід нової лінійки смартфонів Galaxy S22 очікується в січні 2022 року. А перші подробиці про майбутню новинку були розкриті на презентації Samsung Unpacked, відомо, що смартфон випустять в кольорах Flamingo Pink і Pistachio Green. Який цінник отримають новинки поки невідомо, але очевидно, що ціна буде вище 1 000 доларів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: iPhone 12S: огляд, характеристики, дата виходу, ціна в Україні