Огляд OnePlus 8 Prо

Зміст:

Дизайн

Дисплей

Акумулятор

Продуктивність

Порівняння з конкурентами

Пам'ять

Операційна система

Камери

Звук

Комунікації

Компанія OnePlus у виробництві нових смартфонів завжди слід трендам. Сьоме покоління «вбивць флагманів» отримало виїжджають камери і матовий корпус, а «вісімка» вийшла з трендовим точковим вирізом під селф-камеру. Новинка схожа на попередника зовні, відрізняється лише новими яскравими кольорами корпусу, але всередині змін значно більше.

Як це часто буває, ще до презентації OnePlus 8 Pro характеристики і дизайн злили в мережу. Яким вийшов восьмий «вбивця флагманів» розповімо в цьому огляді.

image alt

Дизайн

Корпус виконаний зі скла, збоку - металеві рамки. Передню частину займає великий дисплей з отвором під селф-камеру діаметром 3,8 мм. Модель з вигнутими бічними гранями виконана відповідно до трендами 2020 року. Задня панель ідентична OnePlus 7 Pro, відмінність полягає в кількості сенсорів основної камери. OnePlus не відмовилася від брендового гойдалки регулювання звуку, вона має три варіанти роботи: стандартний, вібрація, без звуку.

Вперше компанія випустила смартфон з вологозахистом, і відразу за стандартом IP68. Насправді давно пора, цінник ніби натякає. Новинка витримує занурення під воду на глибину до 1,5 метра на півтора години.

З недоліків OnePlus 8 Pro варто відзначити випирає блок камер і загнуті краї. Втім, у Хуавей, Айфон і Самсунг ті ж проблеми.

Модельний ряд вражає гарними квітами корпусу, їх три:

  • Ultramarine Blue,
  • Onyx Black,
  • Glacial Green.

У комплекті зі смартфоном ви отримуєте блок живлення, USB-кабель, скріпку для сім-карт, інструкцію, гарантію, чохол.

image alt

Дисплей

Смартфон оснащується 6,78-дюймовим екраном з матрицею Fluid AMOLED, схожим на той, що встановлений в Galaxy S20 Ultra. З великою діагоналлю зручно читати новини, редагувати фото, грати в ігри. Дозвіл екрану складає 3168 × 1440, за рахунок чого картинка максимально чітка і деталізована, це заслуга високої роздільної здатності та оптимальної щільності пікселів. Підтримується технологія HDR10 +, що дозволяє отримати максимально якісний і деталізований контент.

Головна особливість дисплея - частота оновлення 120 Гц, в той час як у 7 Pro була базова частота 90 Гц (а у конкурентів 60 Гц). OnePlus 8 Pro краще флагманських моделей передає плавність і якість графіки, що робить його кращим вибором для мобільного гейминга. Причому 120 Гц - це базова частота роботи дисплея, її ще можна підвищити до 240 Гц. На частоті 120 Гц смартфон без проблем відтворює контент у форматі Quad HD, чим не може похвалитися Samsung.

Інформація з дисплея відмінно зчитується в яскравий сонячний день - максимальний рівень яскравості склав 1 300 ніт. І якщо iPhone 11 Pro трохи желтит в приміщенні при автоматичній настройці яскравості, то OnePlus 8 Pro завжди регулює правильно.

Дисплей на 100% відповідає колірному діапазону DCI-P3, крім того, Ван Плюс 8 Про - перший в світі флагман з 10-бітовим кольором, що дає більш плавні переходи між відтінками, в порівнянні з 8-бітними пристроями. Лабораторія DisplayMate, яка оцінює якість дисплеїв мобільних пристроїв, присудила екрану вищу оцінку - A +.

Поверх дисплея встановлено міцне захисне скло 3D Corning Gorilla Glass, стійке до появи подряпин і пошкоджень. Сканер відбитку пальців розташований під дисплеєм, він спрацьовує швидко і точно. Також є технологія розпізнавання обличчя.

image alt

Акумулятор

Енергоефективний процесор і акумулятор 4 510 мАг гарантують відмінну автономність. Телефон легко протримається цілий день без підзарядки, а при помірному користуванні проживе і два дні. Виробник укомплектував смартфон швидким зарядним пристроєм 30 Вт - телефон заряджається на 60% за півгодини.

Також телефон можна заряджати бездротовим способом на потужності 30 Вт. З'явилася в пристрої і зворотна зарядка - заряджайте інші гаджети з підтримкою Qi від OnePlus 8 Pro.

У плані автономності конкуренти виявляються краще, вони довше працюють в режимі відтворення відео і ігровому, але це не завадило OnePlus 8 Pro потрапити в п'ятірку кращих автономних смартфонів.

image alt

Потужне «залізо» і 12 Гб ОЗУ

Головним двигуном OnePlus 8 Pro став 8-ядерний чіп Snapdragon 865, який гарантує рекордну продуктивність при вирішенні найскладніших завдань. Максимальна тактова частота роботи процесора становить 2,84 ГГц.

Динамічний і захоплюючий геймінг гарантує відеоприскорювач Adreno 650, здатний відтворювати гри на найскладніших налаштуваннях графіки. У тестах на продуктивність OnePlus 8 Pro обходить iPhone 11 Pro, Huawei P40 Pro і Galaxy S20 Ultra.

image alt

Порівняння характеристик смартфонів-конкурентів

OnePlus 8 ProHuawei P40 ProGalaxy S20 UltraiPhone 11 Pro
Екран6,78 ''6,58 ''6,2 ''5,8 ''
чіпсетSnapdragon 865Kirin 990 5GExynos 9 Octa 990A13 Bionic
Оперативна пам'ять8/12 Гб8 Гб8 Гб4 Гб
Об'єм вбудованої пам'яті128/256 Гб128/256 Гб128 Гб64/256/512 Гб
Акумулятор4 000 мАг4 200 мАг4 000 мАг3 046 мАг
Камера48 + 48 + 8 + 5 Мп50 + 12 + 40 Мп12 + 64 + 12 Мп12 + 12 + 12 Мп
Селфі-камера16 Мп32 Мп10 Мп12 Мп
Динамікистереомоностереостерео
Захист від водиIP68IP68IP68IP68
Розміри165.3 x 74.4 x 8.5 мм158.2 x 72.6 x 9 мм166.9 x 76 x 8.8 мм144 x 71.4 x 8.1 мм
Вага, г198203222188

image alt

Пам'ять

Швидкодію системи доповнюється великим об'ємом оперативної і вбудованої пам'яті останніх поколінь. Придбати смартфон можна в таких модифікаціях:

  • 8/128 Гб;
  • 12/256 Гб.

Для тих, хто хоче отримати максимальну продуктивність і багато місця для зберігання особистих фото, відео і музики, рекомендуємо вибрати модель на 256 Гб. Як і в торішньому OnePlus 7 Pro, тут використовується швидкісний накопичувач UFS 3.0, вдвічі швидше UFS 2.0, використовуваного в більшості моделей, представлених на ринку. Формат оперативної пам'яті - LPDDR5, теж самий топовий.

image alt

Операційна система

Смартфон базується на операційній системі Android 10 з фірмовою оболонкою OxygenOS. У ній розробники поліпшили анімацію завдяки Smooth Battle 2.0, також була перероблена темна тема. Покупцям «восьмий» лінійки безкоштовно буде надано доступ до Google One на три місяці з сховищем на 100 ГБ.

Приємно, що оболонка регулярно оновлюється і компанія не кидає свої смартфони на напризволяще, як у випадку з Huawei і Samsung, які оновлюють тільки останні флагмани. Як доказ - OnePlus 5T скоро отримає Android 10, а це смартфон 2017 року.

image alt

Фотоможливості OnePlus 8 Pro

Повноцінний огляд смартфона можна уявити без тесту камер. OnePlus завжди відрізнялися гарним набором фотомодулів, і на цей раз компанія не підкачала. Новинку оснастили 4 сенсорами з наступними показниками:

  • 48 Мп, f / 1.78 - основний сенсор від Sony;
  • 48 Мп, f / 2.2 - ширококутний сенсор;
  • 8 Мп, f / 2.4 - телефотооб'ектів;
  • 5 Мп, f / 2.4 - сенсор глибини.

Підтримується 3-кратний гібридний і 30-кратний цифровий зум, при цьому П40 Про демонструє кращу деталізацію, а портрет з ефектом боке виходить краще у iPhone 11 Pro і Galaxy S20 +. Фото з 3-кратним зумом виходять на рівні Galaxy S20 +.

Звук для відео пишуть три мікрофони. Зйомка відео на OnePlus відбувається наступним чином: кожен кадр складається з трьох об'єдналися кадрів, що дозволяє отримати широкий динамічний діапазон і кращу деталізацію. Відеозйомка ведеться у форматі 4K на швидкості 60 кадрів в секунду з чудовою стабілізацією.

Фронтальна камера 16 Мп, f / 2.4 з сенсором від Sony IMX471 відповідає за якісні Селфі. Є електронна стабілізація зображення. Порівняння з іншими телефонами показало, що кращим виявляється Хуавей П40 Про, в той час як Айфон желтит, а Galaxy S20 + йде в зелені відтінки. У будь-якому випадку ситуацію допоможуть виправити фільтри.

image alt

Стереозвук

Для багатьох покупців важливим критерієм вибору є якісний звук, і в OnePlus 8 Pro він саме такий. Звучить смартфон потужно і голосно, без проблем становить конкуренцію колонкам JBL. Все завдяки тому, що виробники встановили потужні стереодинаміки з технологією Dolby Audio і реалізували підтримку кодеків aptX HD і LDAC. Динаміки хоч і гучні, але поступаються iPhone 11 Pro і Galaxy S20.

image alt

Комунікації

Підтримуються наступні засоби зв'язку і обміну даними:

  • Wi-Fi 802.11ax;
  • Bluetooth 5.1 з підтримкою aptx HD;
  • GPS;
  • LTE;
  • 5G;
  • NFC.

Зарядка смартфона здійснюється через порт USB 3.1 Type-C. Порта 3,5 мм для навушників тут немає, передбачається, що ви будете використовувати Bluetooth-гарнітуру або перехідник для Type-C, щоб підключити дротові навушники.

В цілому у OnePlus вийшов дуже крутий флагман, що конкурує з топовими смартфонами від Apple, Huawei, Samsung. OnePlus 8 Pro демонструє кращу продуктивність, вражає фотоможливості, до того ж працює в мережах 5G, має двохдіапазонний Wi-Fi, стереозвук і захист від води. Можете не сумніватися, це дійсно топ за свої гроші.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Огляд Samsung Galaxy Note 20