Огляд Samsung Galaxy Note 20

Зміст:

Дизайн

Технічні характеристики

Дисплей

Продуктивність і пам'ять

Акумулятор

Камери

Комунікації

Ще до пандемії коронавируса компанія Samsung встигла представити флагманську лінійку смартфонів Galaxy S20, а слідом за нею зазвичай презентують Samsung Note 20. Не секрет, що смартфони Note 20 одні з найбільш очікуваних. Незважаючи на те, що анонс запланований на літо 2020 року, завдяки численним витокам можна говорити про попередні характеристики пристрою. Тому ми вирішили підготувати невеликий огляд Galaxy Note 20, грунтуючись на характеристиках, «втекли» в мережу.

image alt

Дизайн Galaxy Note 20

Перші рендери новинки стали з'являтися в мережі ще до презентації Samsung Galaxy S20. Якщо вірити джерелу Ice Universe, зміни зовнішнього вигляду торкнутися лише розташування деяких елементів управління. Передбачається, що модулі камери розмістять інакше, а також кнопки включення / вимикання будуть розташовані в інших місцях, але в яких саме не повідомляється.

Характерні риси лінійки збережуться, а саме: безрамковий екран, яскравий корпус і точковий виріз під селф-камери. Зрозуміло, смартфон створять у відповідності з усіма трендами 2020 року. Корпус пристрою виконаний з преміальних матеріалів - скло і метал. На задній панелі розмістять основну потрійну камеру, об'єктиви будуть обрамлені кільцями. Нагадаємо, що у Galaxy S20 Ultra біля фотомодулів знаходиться напис Space Zoom 100X, що натякає на «космічні» можливості зуму. Очікуємо аналогічні можливості і в майбутню новинку Самсунг.

Останні новини стверджують, що у телефону буде захист за стандартом IP68, він без проблем зможе витримати занурення під воду на глибину до 1,5 метрів на 30 хвилин. Кольори корпусу поки невідомі, але напевно в Самсунг придумають щось оригінальне і збережуть класичні варіанти. За попередніми даними, вага новинки складе 198 грамів, розміри - 162,3 х 77,1 х 7,9 мм. У комплекті з пристроєм буде:

  • зарядний пристрій;
  • гарнітура AKG;
  • документація;
  • кабель Type-C для зарядки;
  • скріпка для вилучення лотка з сім-картою.

image alt

Технічні характеристики Galaxy Note 20:

Екран6,9 ''
ПроцесорExynos 992
Оперативна пам'ять12/16 Гб
Вбудована пам'ять128 Гб
Акумулятор5 000 мАг
Основна камера108 + 64 + 12 Мп + Tof-датчик
Селфі-камера10 Мп
ДодатковоТехнологія розпізнавання особи, дактилоскопічний датчик

image alt

Дисплей

Galaxy Note 20 отримає Infinity-O-дисплей з найтоншими рамками і точковим вирізом під селф-камеру, як в Galaxy Note 10. Деякі джерела стверджують, що діагональ екрану складе 7 дюймів, і це істотно вплине на висоту гаджета.

Інші припускають, що Galaxy Note 20 отримає:

  • діагональ 6,9 '';
  • матрицю SuperAMOLED;
  • роздільна здатність 3200 × 1440 пікселів.

Частота оновлення складе 120 Гц, що забезпечить плавний геймінг і більш стабільну роботу інтерфейсу. Впевнені, що екран порадує користувача реалістичною передачею кольору, глибоким чорним і насиченими кольорами. Очікується, що під дисплей встановлять ультразвуковий сканер відбитку пальців, і як стверджують в Samsung, він є найшвидшим і точним.

Флагман як і раніше буде підтримувати роботу зі стилусом S Pen, він буде кріпиться до нижньої межі смартфона. За допомогою стилуса користувачі зможуть робити швидкі замітки в Galaxy Note, створювати начерки та ескізи. Очікується підтримка фірмової функції Always on Display - на заблокованому екрані відображаються повідомлення, час, дата, заряд акумулятора.

image alt

Продуктивність і пам'ять

Note 20 буде працювати під управлінням фірмового процесора Exynos 992. Саме в такій модифікації смартфон представлять на європейському ринку, з ним же він надійде в Україну. Новий чіп в порівнянні зі своїм попередником Exynos 990 забезпечить приріст продуктивності і енергоефективності. Exynos 992 буде створений по 6-нм техпроцесу, більш досконалого і точного. Також виробник випустить версію на Qualcomm Snapdragon 865 з вбудованим модемом 5G для США.

Базова конфігурація буде включати 12 або 16 ГБ ОЗУ. Обсяг вбудованого сховища складе 128 ГБ. Пристрій оснастять слотом для установки карт пам'яті microSD, що дозволить розширити місце для зберігання фото, музики та інших даних. Не виключено, що буде модифікація на 512 Гб, щоб надати користувачеві максимум місця для зберігання особистих даних.

В якості апаратної платформи встановлять Android 10, поверх нього буде фірмовий інтерфейс One UI 2.1.

image alt

Акумулятор

У смартфоні Samsung Galaxy Note 20 буде акумулятор об'ємом 5 000 мАг. Цього достатньо для 6,9-дюймового дисплея і топового процесора з 5G-модемом.

Note 20 отримає підтримку швидкої 40-ватної зарядки, що дозволить моментально відновити запас енергії. Також буде бездротова і реверсивна зарядки. Нагадаємо, що остання дозволяє заряджати інші гаджети з підтримкою бездротової зарядки. Наприклад, ви зможете покласти Iphone 11 Pro Max або Huawei P30 Pro на задню панель Галаксі Нот 20, і останній поділиться своїм зарядом з іншими гаджетами.

З огляду на, що S20 Ultra став першим в світі смартфоном, який отримав сертифікацію USB Fast Charger, не виключено, що в Галаксі Нот 20 буде підтримка даної технології.

image alt

Камера

Відомо, що південнокорейська компанія тестує 150-мегапіксельний фотомодуль, він буде працювати в парі з об'єктивами 64 + 16 Мп. Нагадаємо, що останнім досягненням Samsung в області мобільної фотографії став 108-мегапіксельний фотомодуль, але розробники стверджують, що це далеко не межа, кількість пікселів буде рости.

Майбутній флагманський смартфон оснастять потрійний камерою, правда чи 150-мегапіксельний сенсор в Samsung Galaxy Note 20 або його отримає майбутній представник серії S, поки невідомо.

Імовірно, у новинки буде наступний набір фотомодулів:

  • 108 Мп, f / 1.8 - основний модуль (ширококутний);
  • 64 Мп, f / 2.0 - телефотооб'ектів з 3-кратним оптичним і цифровим зумом;
  • 12 Мп, f / 2.2 - надширококутний 120-градусний об'єктив.

Потрійний фотомодуль доповнять ToF-датчиком, LED-спалахом. З такими просунутими фотодатчиками Galaxy Note 20 зможе робити максимально чіткі і деталізовані фото і, швидше за все, зрушить з першого місця рейтингу DxOmark камерофон Huawei P40 Pro.

Точніше дізнаємося, коли отримаємо повний огляд смартфона. Очікується, що компанія реалізує 3-кратний зум Hybrid Optic Zoom, він дозволить робити якісні фотографії далеко розташованих об'єктів. Завдяки збільшеному розміру датчика будуть виходити більш якісні знімки в нічний час доби. До того ж Samsung запропонує фірмовий нічний режим, щоб робити фотознімки без шуму і зернистості при поганому освітленні.

Як і останній флагман Galaxy S20, новинка буде записувати відео в форматі 8К на швидкості 30 к / с і отримає можливість перетворити кожен кадр з відеоролика в фотографію. Також в пристрої буде аудіозум, що дозволяє наблизити конкретний кадр з відео і чути тільки те, що відбувається на ньому, ізолюючи решті шум.

Дозвіл селф-камери складе 10 Мп, вона зможе писати відео в 4К на швидкості 60 fps. З Galaxy Note 20 ви без проблем зможете створювати круті Селфі, знімати відео і ділитися яскравим контентом в соціальних мережах.

image alt

Комунікації

Серед очікуваних засобів зв'язку планується підтримка:

  • 4G і 5G;
  • GPS і ГЛОНАСС;
  • двохдіапазонний Wi-Fi;
  • Bluetooth 5.0.

Для зарядки буде використовуватися порт Type-C, через нього ж доведеться підключати навушники, використовуючи перехідник.

Після виходу новинки ми обов'язково підготуємо ретельний огляд Samsung Galaxy Note 20, щоб розповісти про нові фішках і можливості пристрою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Огляд Huawei P40 Prо