Вибираємо смарт годинник: особливості, поради, нюанси

Зміст:

Можливості розумних годин

Як правильно вибрати смарт-годинник: поради від y.ua

Дизайн і форма корпусу

Захист корпусу

Дисплей смарт-годин

Операційна система

Пам'ять смарт-годин

Автономність

Синхронізація пристрою зі смартфоном

Корисні функції смарт-годин

Корисні функції для дитячих смарт-годин

Smart Watch (Смарт-годинник) - розумні годинник. Є трендовим аксесуаром останніх років. Розумний гаджет допомагає залишатися на зв'язку і завжди бути в курсі подій.

image alt

Можливості розумних годин

Смарт-годинник вміють:

  • приймати / відхиляти телефонні дзвінки;
  • відображати повідомлення з додатків, пошти, різних програм;
  • відтворювати музику;
  • відображати маршрут за допомогою GPS-датчика;
  • відстежувати пульс, робити ЕКГ;
  • шукати втрачений телефон за допомогою спеціальної функції;
  • вважати кроки, калорії.

Слот для установки сім-карти дозволяє використовувати смарт годинник в якості смартфона. Часто слот встановлюється в дитячих моделях, що дуже зручно. Батьки через сімку в смарт-годинах можуть дзвонити дитині, писати повідомлення, контролювати місцезнаходження.

Перераховані вище пункти - мала частина можливостей смарт-годин. Для детального ознайомлення з характеристиками прочитайте огляд на цікаву для модель.

У цій статті розповімо, як вибрати смарт годинник.

image alt

Як правильно вибрати смарт-годинник: поради від y.ua

Перш ніж купувати популярну модель, пропонуємо самостійно розібратися, які краще смарт годинник купити, вивчивши ключові параметри вибору.

image alt

Дизайн і форма корпусу

Корпус смарт-годин буває круглої і прямокутної форми. При виборі покладайтеся на власну думку, оскільки єдино правильною і зручною форми гаджета немає. Оформлення залежить від переваг покупця. В асортименті представлені класичні та спортивні моделі, виготовлені з:

  • Пластика - дешевий, легкий, не практичний матеріал: швидко з'являються подряпини, тріщини.
  • Алюмінію - практичний матеріал, витримує падіння, механічні пошкодження.
  • Кераміки - дорогі моделі (преміум-версії звичайних годин).

Для захисту дисплея поверх його встановлюють пластик або захисне скло Gorilla Glass. Останній варіант практичніший. Преміальні моделі оснащуються сапфіровим / мінеральним склом, покриття стійке до подряпин, пошкоджень, не боїться падінь.

На зручність експлуатації Smart Watch впливає ремінець, виготовлений з:

  • шкіри;
  • силікону;
  • нержавіючої сталі.

Смарт годинник з шкіряним ремінцем зазвичай дорогі, силікон відрізняється довговічністю, невисокою ціною. Нержавіюча сталь непрактична в шкарпетці, але характеризується відмінною довговічністю. У більшості аксесуарів ремінці знімні.

image alt

Захист корпусу

Оптимальний варіант - стандарт захисту IP68, дозволяє занурювати смарт-вотч під воду на глибину до 1,5 метра. Смарт-годинник Samsung Gear захищені за стандартом ISO 22810: 2010 рік - 5ATM, завдяки чому в годиннику можна плавати. Топовий рівень захисту - по військовому стандарту MIL-STD-810G, - пірнайте, плавайте, приймайте душ, смарт годинник залишаться неушкодженими.

image alt

Дисплей смарт-годин

Екран буває кольоровий і монохромний (коштує дешевше). Кращим якістю володіють дисплеї, побудовані на AMOLED-матриці - глибокий чорний, насичені кольори, відмінні показники яскравості. IPS-екрани відрізняються природними квітами, менш глибоким чорним.

Оптимальний розмір дисплея - 1,5 ". На занадто маленькому екрані незручно читати повідомлення, шукати номер, великі смарт годинник обтяжують руку, на жіночому зап'ясті виглядають грубо.

Циферблат

Варіанти циферблатів відрізняються в залежності від моделі та виробника. Більшість пристроїв дозволяє підібрати циферблат відповідно до стилю одягу - діловий, спортивний, кежуал, щоденний. У магазині додатків AppStore або PlayMarket можна скачати циферблати на будь-який смак.

Відзначимо, що вибираючи смарт-годинник, покупець бачить лише базові циферблати від розробника: зі стрілкою і електронні. На дисплей іноді виводиться інформація про погоду, дні тижня, що залишився заряді. Як і в смартфонах, підсвічування циферблата включається тільки в активному режимі. В інший час екран не світиться, що економить заряд.

image alt

Операційна система

Щоб розумні годинник коректно працювали з телефоном, обов'язково зверніть увагу на ОС. Без правильно підібраною платформи частину функцій smart-watch виявиться марною. Сучасні смарт-годинник функціонує на базі:

image alt

Пам'ять смарт-годин

Потрібна для встановлення сторонніх додатків, зберігання фото, скачування музики, щоб використовувати смарт-вотч як МП3-плеєра без прив'язки до смартфону. Скачайте улюблені аудиотреки, візьміть бездротові навушники, рушайте на пробіжку в супроводі улюблених пісень. Обсяг пам'яті варіюється від 64 Мб до 2 Гб.

image alt

Автономність

Середній показник роботи в автономному режимі становить 48 годин. Популярні смарт годинник LG оснащені акумулятором об'ємом 410 мАг, він гарантує до 4 днів без підзарядки, Honor MagicWatch 2 тримають заряд тиждень. Об'єм акумулятора зменшується пропорційно використанню всіх можливостей гаджета.

Ціновий фактор

Вартість смарт-годин часто визначається не кількістю просунутих функцій, а новизною моделі або престижністю бренду. На практиці недорогі китайські бюджетники можуть порадувати набагато більшими можливостями, ніж преміальний екземпляр.

ЦінаФункціїПриклад моделі
1500-3000 гривеньВ даному ціновому діапазоні можна знайти недорогі, але якісні смарт-годинник з базовим набором функцій.AmazFit Bip Cinnabar Red
3000-6000 гривеньВ даному сегменті представлені моделі з датчиком серцевого ритму, з GPS-модулем, пульсомірів і іншими фішками.Huawei Watch GT Black
Від 6 000 гривеньТопові моделі, напхані солідними функціями, які підкреслюють статусність власника.Galaxy Watch Active 2 40mm Silver

image alt

Синхронізація пристрою зі смартфоном

Підключення смарт-годин до телефону здійснюється через модулі:

  • Bluetooth,
  • Wi-Fi.

З'єднавшись з телефоном, розумні годинник Smart Watch заберуть на себе частину його функцій, включаючи прийом дзвінків, повідомлень, повідомлень з обраних програм (Telegram, Instagram, Facebook, Viber і інших). Якщо екран в годинах сенсорний, зможете відповісти на повідомлення.

image alt

Корисні функції смарт-годин

  1. Пульсоксиметр. Вимірює рівень кисню в крові. Норма - 96-100%, якщо показник перевищує норму, смарт годинник повідомляють користувача і рекомендують звернутися в лікарню. Пульсоксиметр оцінює стан дихальної системи, легенів, нестачі кисню після фізичної активності. Багатофункціональний годинник з хорошою автономністю і пульсоксиметром - Huawei Watch GT2e.
  2. Функція відстеження сну. Розповість про кількість часу, проведеному уві сні, зможете переглянути інформацію про серцевому ритмі. Моніторинг сну з нетерпінням чекають користувачі Apple Watch, і функція миготить в чутках іменитих інсайдерів. В Apple Watch 5 чи не з'явилася, сподіваємося на шосте покоління годин.
  3. Розумний будильник. Якщо ви замислюєтеся, які вибрати смарт годинник, беріть з розумним будильником. Він розбудить вас в момент, коли організм дійсно готовий до пробудження, тобто у фазі швидкого сну. Якщо фаза швидкого сну не настане, будильник задзвонить у встановлений час. Функція розумного будильника є в смарт годиннику Xiaomi.
  4. Електрокардіограма. Робити ЕКГ вміють Apple Watch. Для цього достатньо утримувати коліщатко Digital Crown протягом 30 секунд, і смарт-годинник покаже результати. Отримані дані можна перетворити в PDF-файл і відправити лікаря для консультації.
  5. Smart Watch - особистий фітнес-тренер. Тренди правильного харчування і спорту змушують відстежувати активність, стежити за калоріями і іншими показниками організму. Заняття з професійним тренером дорогі, а бути в формі хочеться. Щоб залишатися в тонусі, рекомендуємо придбати смарт-годинник з функціями фітнес-трекера.

Смарт годинник Xiaomi - відмінна альтернатива дорогим персональним тренерам, дієтологів. Аксесуар стежить за активністю протягом дня, розраховує ефективність тренувань, враховуючи вид спорту. На основі отриманих даних пропонує скорегувати навантаження, харчування. Наявність датчиків дозволяє вираховувати кількість пройдених кроків, подолану відстань.

У спеціальному додатку для мобільного телефону відображаються результати, доступний щоденник харчування: досить вибрати зі списку блюдо, а спортивно-туристичні годинники Smart Watch виставлять калорійність, вміст білків, жирів, вуглеводів.

image alt

Корисні функції для дитячих смарт-годин

  1. Датчик зняття. Зняти пристрій може зловмисник або дитина, маючи намір обхитрити батьків. Датчик протягом декількох секунд відправить батькам на смартфон / планшет інформацію про зняття пристрою і автоматично активується мікрофон, щоб батьки чули, що відбувається навколо.
  2. Контроль периметра. Батьки контролюють місцезнаходження дитини у конкретній території. Межі задаються в настройках маячка. Якщо дитина перетинає цю межу, батькам на смартфон приходить відповідне повідомлення. Функція реалізується завдяки GPS.
  3. Прослушка. За спеціальною команді, що виходить від батька, на смарт-годинах включається мікрофон, щоб чути, що відбувається навколо дитини і «не видавати себе».
  4. Кнопка SOS. Велика кнопка на корпусі дитячих смарт-годин. Натисканням кнопки направляє батькам координати місцезнаходження дитини екстреним повідомленням. Або здійснюється автоматичний дзвінок батькам, але динамік не включається. Функції кнопки відрізняються залежно від обраної моделі годин, перед покупкою проконсультуйтеся з фахівцем.
  5. Швидкий набір. Функція дозволяє дитині в екстрених ситуаціях натисканням кнопки зв'язатися з мамою / татом. Номер батька вбито в пам'ять пристрою.

Тепер ви знаєте секрети, як вибрати смарт годинник. Озброївшись отриманими знаннями, підбирайте ідеальну модель - на сайті y.ua безліч актуальних моделей в очікуванні користувачів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Realme Band - перший фітнес-трекер Realme із захистом від води, датчиком ЧСС і зарядкою в ремінці